sestdiena, 2017. gada 18. marts

Rīgas 25. vidusskolas audzēkņi Erasmus+ projektā Horvātijā

Rīgas 25.vidusskolas vēstures muzeja padomes audzēkņi un skolas pedagogi 2016. gada pavasarī iesaistījās Eiropas Savienības Erasmus+ projektā “European Active Citizenship”. Sākoties jaunajam mācību gadam, projekta grupa uzsāka aktīvu darbu. Projektā darbojas piecas valstis – Spānija, Horvātija, Itālija, Somija un Latvija.
Kā projekta mērķis tika izvirzīts - padziļināt jauniešu zināšanas par stratēģiju “Eiropa 2020”. Projekta darbības laikā audzēkņiem bija iespēja attīstīt angļu valodas prasmes, spēju kritiski domāt, uzņemties iniciatīvu, veidot sadarbības prasmes ar dažādu valstu jauniešiem un parādīt zināšanas IKT jomā.

2017. gada 5. martā Rīgas 25. vidusskolas audzēkņi kopā ar skolotājiem Tālivaldi Meži un Rudīti Liepiņu devās ceļojumā uz Zagrebu, lai pārstāvētu Latvijas valsti projektā Erasmus+ „European Active Citizenship”. Tās bija piecas spraiga darba dienas.

Sacensības jauktās komandās ar visu valstu jauniešiem


Ekskursija pa Zagrebu, viena grupa


Viesos pie Zagrebas pilsētas mēra
Spēles Gymkhana sacensību karte

Skats uz  veco pilsētu
Krapina - Neandertāliešu muzejs

Pēc darba Zagrebā visi jaunieši no mūsu skolas bija vienisprātis – projekta darbs Horvātijā patiesi bija izdevies. Ikviens dalībnieks guva jaunu pieredzi, draugus ne tikai savās viesģimenēs, bet arī citās projekta dalībvalstīs, kā arī attīstīja savas prasmes angļu valodā un zināšanas par Eiropas galvenajām problēmām un to risinājumiem. Darbs pie projekta ir nesis neaizmirstamas emocijas un pozitīvus iespaidus. Darbs turpinās, gatavojamies jau nākamajai tikšanās reizei Somijā, kur jāveido radio raidījumi par stratēģijas “Eiropas 2020” tēmu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru