sestdiena, 2018. gada 26. maijs

Rīgas 25. vidusskolas komanda Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu izlaidumā


Mūsu jaunieši EPVS seminārā.
Mūsu skolas audzēkņi, cītīgi strādājot 2017.-2018. mācību gadā ieguva Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas titulu. Turpinot programmas aktivitātes, 17. oktobrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā notika Vēstnieku skolu pirmais seminārs, kur gan skolotājiem, gan skolēniem bija iespēja noklausīties izcilas, interesantas lekcijas.
Kā pirmais uzstājās RSU pētnieks Mārtiņš Daugulis, kas atraktīvā un interesantā veidā pasniedza tēmu "Kā izdzīvot? 7 ieteikumi labākai dzīvei". Nākamais runātājs bija Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle, kurš pastāstīja par Eiropas Parlamenta darbību un aktuālajiem notikumiem tajā. Politiķis labprāt atbildēja uz semināra dalībnieku jautājumiem un priekšlikumiem. Nozīmīga tēma viņa lekcijā un visa seminārā bija arī nākamās Eiropas Parlamenta vēlēšanas un tas, cik svarīgi ir katram tajās piedalīties. Jaunieši tika mudināti aicināt arī savus draugus, skolasbiedrus un ģimenes locekļus nepalikt mājās un doties vēlēt jau nākamā gada maijā. Semināra pirmo daļu noslēdza Eiropas kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš. Viņa tēma bija "Latvijas suverēnā vara pieder Latvijas tautai." 
Ar to, var teikt, beidzās apmācības daļa. Lekciju klausīšanos nomainīja balsojums par Eiropas vērtībām, kas katram svarīgas. Tāpat visu Vēstnieku skolu pārstāvjiem tika dota iespēja nofotografēties, izveidot nozīmītes, kā arī izpētīt plakātus. 
Kad tas bija izdarīts, skolēni un skolotāji devās uz Eiropas Savienības māju, kur paredzēta pusdienu pauze un tālākās aktivitātes. Tur gan skolotāji vairs nestrādāja kopā ar audzēkņiem, jo tālākā programma  bija dažādās telpās un aktivitātes dažādas.
Pēcpusdienā skolotājiem nodarbības vadīja Jolanta Bogustova, Marta Rībele un Liene Valdmane. Viņas stāstīja gan par to, kas paredzēts šajā mācību gadā, gan kā paveikt visu iecerēto, kā arī runāja par Eiropas Savienības aktualitātēm.
Tikmēr skolēni tikās ar Valmieras jauniešu organizācijas vadītāju, kas pastāstīja par dažādām aktivitāšu iespējām. Tāpat nodarbībā no organizācijas "Tello" pārstāvjiem audzēkņi uzzināja par Jauniešu parlamentu un izmēģināja savus spēkus dažādu Eiropas Savienības mēroga problēmu apspriedē un risinājumu meklēšanā. Nodarbību kopsavilkumā Liene Valdmane uzzināja, kādi ir skolēnu secinājumi par dzirdēto, noskaidroja viņu rīcības plānu šī mācību gada aktivitātēm un, bez šaubām, motivēja izdarīt vairāk nekā pagājušogad. 
Seminārā izskanēja daudz dažādu oriģinālu ideju un priekšlikumu, kas tikai vēl vairāk pierādīja to, ka šogad patiešām būs jāstrādā vēl cītīgāk un čaklāk. Bet mēs tam esam gatavi!

12.a klases skolniece Laura Bukēviča

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru