otrdiena, 2022. gada 12. aprīlis

Erasmus+ projekta “Matemātika visapkārt“ tikšanās Kordovā 2022.gada 2.- 9.aprīlis

 



Mūsu skolas audzēkņiem un pedagogiem ir sācies  aktīvs Erasmus+ projektu laiks. Covid 19 uz zināmu periodu klātienes darbu bija apturējis, strādājām tikai attālināti, bet nu pienācis klātienes tikšanās laiks.

Mūsu brauciens uz Spāniju iesākās agrā sestdienas 2.aprīļa rīta stundā, kad visi tikāmies lidostā. Mūsu lidojums bija uz Malagu, ļoti labi, ka tiešais reiss, bet tas ilga vairāk nekā 4 stundas. Malaga mūs sagaidīja ar saulainu, bet vējainu laiku. Bijām vīlušies, laika apstākļos, iztēlojāmies daudz siltāku laiku, iekārtojāmies viesnīcā un devāmies uz pilsētu. Aizgājām līdz Vidusjūrai un divi jaunieši pat izlēma iet peldēt.

            Otrā dienā braucām uz Kordovu, kur bija tikšanās vieta visām komandām - Itālijai, Grieķijai, Turcijai, Latvijai un Spānijai. Šīs aktivitātes virstēma bija “Mācāmies matemātiku caur spēlēm”. Spānijas skolas komanda organizēja divu dienu spēļu turnīrus. Visas spēles bija saistītas ar loģisko domāšanu, izveicību, matemātiskiem aprēķiniem. Pēc nodarbībām sekoja skaistie spāņu vakari, staigāšana pa šaurajām, krāšņajām Kordovas ieliņām, skaistās ekskursijas daudzu gadu simtu senā pilsētā, domu apmaiņa, jaunas draudzības. Tā mēs veidojam savas skolas šī laika vēsturi.







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru