svētdiena, 2022. gada 30. oktobris

Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas brīvlaikā



     Brīvlaika nedēļā mūsu skolas audzēkņi piedalījās divās svarīgās aktivitātēs. 25. oktobrī Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas (EPVS) komandas pārstāvji piedalījās EPVS programmas atklāšanas pasākumā, kas notika Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Pasākums bija interesants un noderīgs turpmākam darbam. Tas sastāvēja no divām daļām: pirmā bija oficiālā daļa, kur notika sarunas ar deputātiem Daci Melbārdi, Nilu Ušakovu un Ivaru Ijabu, bija iespēja uzzināt politiķu domas par vēlēšanu nozīmi un viņu padomus vēlētājiem politisko spēku izvēlē. Otrajā daļā bija nodarbības atsevišķi jauniešiem un pedagogiem, kur dažādās darbnīcās varēja praktiski pildīt dažādus uzdevumus. Tāpat organizatori lieliski, saprotamā valodā paskaidroja nākamā gada galvenos darba virzienus, vēlēšanu principus un īpatnības.

Otrs pasākums bija 27. oktobrī kad 100 Latvijas jauniešiem bija iespēja tikties ar Eiropas Parlamenta priekšsēdētāju Robertu Metsolu, lai diskutētu par vidi, līdzdalību, pandēmiju, karu un citām aktuālām tēmām. Starp 100 Latvijas jauniešiem ar R. Metsolu tikās arī mūsu skolas EP Vēstnieku skolas audzēkņi Valters Plaudis 12. klase un Elīza Beloglazova 10.b klase, kuri atzīst, ka šī tikšanās bija vērtīga, tās laikā bija iespēja gūt atbildes uz dažādiem jauniešus uztraucošiem jautājumiem, piemēram, par ekonomisko krīzi, pandēmijas un kara ietekmi uz mums visiem un arī par jauniešu līdzdalību Eiropas parlamentā.
        Īsi pēc tikšanās ar Robertu Metsolu bija arī iespēja aprunāties ar mūsu skolas absolventu Robertu Zili, kas ir Eiropas Parlamenta viceprezidents. R. Zīli bija gandarīts, ka starp 100 Latvijas jauniešiem bija izraudzīti arī mūsu skolas audzēkņi. Jaunieši ar lielu sajūsmu pēc tikšanās dalījās savos iespaidos. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru