pirmdiena, 2023. gada 8. maijs

Skolā viesojas Eiropas Parlamenta viceprezidents, mūsu skolas absolvents, Roberts Zīle

 




   EPVS šī mācību gada galvenais darbības virziens bija pilsoniskā līdzdalība un gatavošanās Eiropas Parlamenta vēlēšanām 2024. gadā. Sociālo zinību programmā ir uzsvērts, ka darbs EPVS ir svarīga pilsoniskās līdzdalības daļa skolā. Tomēr tas nav nemaz tik viegli realizējams. Visa gada garumā dažādās nodarbībās centāmies to apgūt un izprast.

   Ieplānojām tikšanos ar Robertu Zīli, Eiropas Parlamenta deputātu. Jau sen alkām, lai par šiem jautājumiem parunā politiķis, nevis tikai skolotājs. Šodien, 14 aprīlī, beidzot notika
 šī sanākšana, kas iedvesmoja un ieintriģēja daudzus, jo tikšanās ar Robertu Zīli, vienu no ietekmīgākajiem Baltijas politiķiem, mums vienmēr ir nozīmīga. R. Zīle ir īpašs cilvēks, mūsu skolas absolvents, kurš nekad neaizmirst savu skolu. Jau 20 gadu garumā, gandrīz katru gadu, mums ir iespēja būt kopā ar šo brīnišķīgo, sirsnīgo, izcilo un gudro politiķi. Šodien runājām par Parlamenta vēlēšanām un citiem saistītiem jautājumiem, bet R. Zīle pasniedza savas domas tik saprotoši, vienkārši un interesanti, ka jaunieši tik acis nevarēja atraut. Runas vijās par politiku, mūziku un pat velosportu. Laiks paskrēja nemanot un liekas, ka būtu varējuši runāt stundām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru