pirmdiena, 2019. gada 21. janvāris

Brauciens uz Viļņu ar 9.a klasi.

Brauciens uz Viļņu ar 9.a klasi.


Šajā gadā Latvija, Lietuva, Igaunija atzīmē savas valsts pastāvēšanas simto gadadienu. Mūsu kaimiņi jubileju jau nosvinēja februārī, mēs tikai svinēsim 18.novembrī. Septembrī apmeklējām Tallinu, 1.novembrī ar 9.a klasi devāmies uz Viļņu. Brauciens pagāja ļoti viegli un interesanti, braucienu vadīja gids Alfs, tas pats, kas mūs veda uz Tallinu, visu ceļu interesanti stāsti par to ko redzam, kā arī valstu vēsturi. Pirmais ko apskatījām bija Užupes Republika.


Užupes Republika ir viena no bohēmiskākajām vietām Viļņā. Vietējie to sauc par Viļņas sirdi. Sākotnēji tas ir bijis ļoti nabadzīgs un pat bīstams rajons, taču dzejnieki, gleznotāji un muzikanti to piepildījuši ar mākslu un radošumu, padarot to par cienījamu un pat prestižu apgabalu.
Tā ir neparasta vieta, jo mākslinieki tajā pasludinājuši savu republiku pilsētas centrā. Užupei ir sava himna, likumi, prezidents, kā arī pat 12 cilvēku armija. Šī būs īstā vieta, kur sākt vakara izklaides un atpūtu, esot Viļņā.

Viļņas katedrāle


Romas katoļu baznīcas dievnams celts 13. - 15. gadsimtā. Iespaidīgā katedrāle ir veltīta Svētajam Staņislavam un Svētajam Vladislavam. Katedrālei piemīt īpaša aura – laika neskarta, tajā ir saglabājusies Lietuvā senākā freska, kā arī zem katedrāles apglabāti ievērojamākie sava laika bīskapi, augstmaņi un hercogi.

Austras vārti



Viļņas vecpilsēta ir pārpilna brīnišķīgām baznīcām un klosteriem. Austras jeb Aušras vārti ir viena no skaistākajām svētvietām. To pirmsākumi rodami 16. gadsimta sākumā. Tie ir vienīgie no pieciem oriģinālajiem vārtiem pilsētā, kas ir saglabājušies līdz mūsdienām.
Austras vārti ir viena no apmeklētākajām svētnīcām Viļņā. Tā izpelnījusies atpazīstamību un apbrīnu ne vien tuvākajā apkārtnē, bet arī pasaulē. Tika apskatīts arī Gedimina tornis, trīs Krustu kalns un citas ievērojamas vietas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru